top of page

Blodcikade - Cercopis vulnerata                                          

MINE OPLEVELSER:

Der er ingen andre cikader i Danmark, som gør sig så bemærket som Blodcikaden med dens iøjnefaldende rød-sorte farver. Den blev fundet første gang i 2006 i Frøslev Mose, og har siden bredt sig til det meste af det sydlige Jylland, især de sydøstlige egne, men den er efterhånden fundet helt op til Viborg området, og med det mildere klima vil det sikkert ikke vare længe, før den har invaderet hele landet.
Her på egnen var det min ven Jesper Kristensen, "Kratluskeren fra Hodde", som fandt Blodcikaden første gang i 2013. Det var i Krarup Lund. Jeg fulgte efter med et fund samme sted i 2015, og igen i 2016. I 2017 dukkede den så op i Storemose, hvor jeg så en enkelt. I 2018 og 2019 har den så etableret sig talstærkt i mosen, hvor den især træffes på et ganske lille område i udkanten af mosen. Som prikken over i'et har jeg nu også fundet den i Utoft Sande syd for Grindsted.

cikade6_pe.jpg
cikade5_pe.jpg
blodplet.jpg
ufordel.aspx.jfif

Udbredelse i Danmark:                     Kilde: Fugle og Natur
Blodcikaden er udbredt og efterhånden ikke ualmindelig i det sydlige Jylland op til en Ringkøbing-Århus linie. Ellers kun et enkelt fund på Langeland (2019).

cikade1_pe.jpg
cikade3_pe.jpg
cikade4_pe.jpg
cikade2_pe.jpg
bottom of page