
Engblåfugl - Cyaniris semiargus
MINE OPLEVELSER:
Engblåfuglen var ganske almindelig, omend fåtallig, i mine forældres mose i '70-'80erne. Senere i'80erne mødte jeg den også i "Smørhullet" i Filsø. Det var Kim Pedersen fra Varde, som viste mig det såkaldte smørhul, som lå lige nedenfor P-plads og udsigtspunktet på nordsiden af Filsø. Også dér var den almindelig. Om "Smørhullet" stadig eksisterer ved jeg ikke. Måske et besøg værd i nær fremtid...
Levevis:
Engblåfuglen møder man på blomsterrige lokaliteter, som enge, moser, grøftekanter, overdrev og marker. Den kommer nemlig gerne til blomster.
Larven lever fortrinsvis på Rødkløver, men også andre kløverarter nævnes. Overvintring sker i larvestadiet.
Jeg filmede sommerfuglen tilbage i '92 i Filsø, og så vidt jeg husker, var den rimelig let at komme ind på livet af. Det var dengang, man kiggede i en sort/hvid søger og kameraet kørte på analoge bånd...
Udbredelse i Danmark: Kilde: Fugle og Natur
Engblåfuglen er nok den blåfugleart, der er gået mest tilbage indenfor de seneste år. Findes endnu på ganske få lokaliteter rundt omkring i Jylland, flest i Nordjylland. Endvidere på Læsø og det nordlige Samsø, på Sjælland nu kun et par steder ved Isefjorden, samt et par lokaliteter på Bornholm. Kortet fortæller vist alt om, hvor hårdt det er gået ud over bestanden.
Hvornår kan man finde larven og den voksne sommerfugl?

Hvad kaldes Engblåfugl i andre lande?

Mazarine Blue

Rotklee-Blaeuling

Ängsblåvinge

Engblåvinge


Klaverblauwtje
Demi-Argus

Falsa Limbada


Modraszek semiargus
Og det skrev Torben W. Langer i sin bog om
Skandinaviens Dagsommerfugle i 1970:
"Over hele Jylland, ofte almindelig, udbredt på Bornholm, ikke sjælden på Sjælland, men kun få steder på Fyn og Lolland-Falster.




