top of page
Juli
Februar

01. februar - Ansager
Februar måned er startede ud med meget lave temperaturer, som hos mig nåede helt ned på -19,7

20. februar - Ansager
Efter næsten 3 uger med hård frost, både dag og nat, er temperaturen nu på vej over frysepunktet. Vintergækkerne er kommet frem som det første tegn på, at foråret nærmer sig.

29. februar - Nørholm Skov
Efter et par dage med forårsagtige dagtemperaturer, der hos mig nåede op på 12,9 C., tog jeg til Nørholm Skov for at lede efter de tidligste af forårsdyrene.
Jeg brugte bilens fjernlys som "lokkemiddel" og fandt således 2 arter denne aften, nemlig
Fjer-måler, Phigalis pilosaria og Satellitugle,Eupsilia transversa. Vist godt, der ikke kom nogen forbi, for så havde de da tænkt, hva' faan er det for en idiot, der løber rundt her....

Satellitugle, Eupsilia transversa

Fjer-måler, Phigalis pilosaria

Marts

01. marts - Nørholm Skov
Endnu en flot forårsdag med solskin og temperaturer omkring de 10 grader. Mod aften dog noget køligere end sidste aften. Jeg fandt derfor kun et par stykker af måleren Sortbåndet Forårsmåler, Agriopis leucophaearia, som varierer meget i udseende.

20. marts - Nørholm Skov
Så lykkedes det mig også at finde Ege-Vintermåler, Apocheima hispidaria i Nørholm Skov. 3 stk. blev det til på en forholdsvis lun aften. Har den ellers kun fra Grimstrup.

Ege-Vintermåler, Apocheima hispidaria

21. marts - Ansager
Så kom solen endelig frem, også i Vestjylland. Efter flere dage med overskyet vejr og havgus, blev det endelig forår også i denne landsdel, og dermed også årets første Citronsommerfugl, Gonepteryx rhamni. Faktisk 10 dage tidligere end sidste år.

29. marts - Ansager
Efter en dejlig uge med dagtemperaturer op til 18 grader her i Ansager, ser det ud til, at påskevejret bliver en kold og blæsende affære, endda med frostgrader om natten igen.

April

Jeg må erkende, at familiens gamle fotoapparat ikke er vildt godt egnet til macro. Så et nyt kamera må anskaffes. Havde egentlig en Nikon eller Canon spejlrefleks i tankerne, men så kom der lige en kæmperegning på bilen. I stedet blev det til en Canon Powershot SX-150 IS. Ikke ligefrem nogen "Rolls Royce" blandt kameraerne, men tager dog rimeligt gode billeder. De efterfølgende billeder vil derfor være taget med dette apparat, samt video-stillbilleder.

11. april - Ansager
Så kom den første Grønårede Kålsommerfugl, Pieris napi, en han.

22. - 24. - 29. april - Ansager

Så kom der lidt mere gang i den hjemmelavede lysfælde.
Her nogle af de arter, som "hoppede i":

Kamelspinder, Ptilodon capucina

Broget Forårsmåler, Biston strataria

Lille Penselspinder, Pheosia gnoma

Maj

01. maj - Pølmose, Kvie Sø, Puglund Fiskesø, Ansager.
I dag havde jeg aftalt at mødes med Jesper, som kalder sig selv "Kratluskeren fra Hodde". Efter en god gang morgenmad, tog vi ud til Pølmose, et sted jeg ikke har besøgt før, og det til trods for, at den nærmest ligger i gå-afstand fra min bopæl. Indtil denne dag var Pølmose en "hvid plet" på Fugle og Natur's landkort, men det skulle vise sig at blive ændret inden dagen var omme.

Dyndløber, Carabus clathratus

På vores tur rundt om mosen, mødte vi nemlig denne store løbebille. Vi tog selvfølgelig et par billeder af den, for det var da godt nok noget af en moppedreng. Ingen af os var klar over, hvad det var vi havde fundet, men det skal jeg da lige love for, at vi blev, da jeg lagde den ind på F&N til identifikation.
Det var simpelthen den meget sjældne
Dyndløber, Carabus clathratus. De fleste nyere fund af billen er fra kystnære lokaliteter langs den jyske vestkyst. Endvidere på Læsø og så lige et enkeltstående fund på Lolland, også ved kysten. Vores fund er således det første fund af arten inde i landet siden 1931. Så det kan da nok lige være, at vi var oppe på dupperne... sikke en fremragende debut!!!

Efter Pølmose, fortsatte vi til
Kvie Sø, hvor vi mødte årets første Aurora, Anthocharis cardamines.

Sidst på dagen "rundede" jeg Puglund Fiskesø, hvor jeg bl.a. så mange Brune Sandspringere, Cicindela hybrida og et par larver af Okkergul Pletvinge, Melitaea cinxia.
Om aftenen stillede jeg så lysfælden op og fik fin gevinst: En 
Bøgegaffelhale, Furcula furcula, som iflg. F&N skulle være pænt sjælden.

Brun Sandspringer, Cicindela  hybrida

Okkergul Pletvinge, Melitaea cinxia

Bøge-Gaffelhale, Furcula furcula

03. maj - Assenbæk Plantage.
Så kan det da nok lige være, at der kom gang i sommerfuglene: Ca. 20 Aurora, Anthocharis cardamines, både hunner og hanner på den lille rapsmark ned til fiskedammene. Fik taget en del video af begge køn. Ca. ligeså mange Grønåret Kålsommerfugl, Pieris napi, og så dagens helt store øjeblik: 3 eksemplarer af Nældesommerfugl, Araschnia levana, som iflg. Jesper fra Hodde er almindelig i Krarup Lund, men her var det altså ned til bækken, der går om til fiskedammene, at de holdt til. Efter kun at have observeret 1 eksemplar i 2010 og igen i 2011, var det selvfølgelig dejligt endeligt at kunne konstatere, at arten for alvor er ved at få fat i det vestjyske.
Det var så 3 flotte dage med temperaturer over 20 grader, som nu får en ende. Den næste uges tid lover ikke særligt godt vejr.

Nældesommerfugl, Araschnia levana

24. maj - Puglund Fiskesø, Ellebæk Mose, Ansager.
Jeg havde jo egentlig forventet at finde rigtig mange Blodplet sommerfugle ved fiskesøen i år, da der sidste år var i hundredvis af larver på marken lige ved siden af. Marken er i år blevet indtaget af nogle får og blevet indhegnet, så jeg har ikke haft mulighed for at komme ind på selve marken. Jeg fandt dog en enkelt Blodplet, Tyria jacobaeae, ved fiskesøen idag.
I
Ellebæk Mose så jeg: Gulhvid Stregmåler, Cabera exanthemata og Brunrød Bladmåler, Xanthorhoe spadicearia.
Med aften- og nattemperaturer ikke lavere end 14 grader og nærmest vindstille, kom der mange gode dyr til lyset. Her er listen: 3 Bøgenonne, Calliteara pudibunda - 2 Dromedarspinder, Notodonta dromedarius - 9 Ziczacspinder, Notodonta ziczac - 3 Udråbstegnugle, Agrotis exclamationis - 1 Citronmåler, Opisthograptis luteolata - Gul Græsugle, Charanyca trigrammica - 1 Sortbæltet Bladmåler, Xanthorhoe fluctuata - 1 Aftenpåfugleøje, Smerinthus ocellata.

Bøgenonne, Calliteara pudibunda

Dromedarspinder, Notodonta dromedarius

Citronmåler, Opisthograptis luteolata

Ziczacspinder, Notodonta ziczac

26. maj - Oudrup Østerhede, Pølmose, Ansager.
Igen i år gik turen til Nordjylland for at filme og fotografere den sjældne Hedepletvinge. De "fototekniske resultater" fra sidste år var jo ikke ligefrem tilfredsstillende. Så hele familien af sted igen. Det skulle dog desværre vise sig at være FOR tidligt på sæsonen, så det var en noget slukøret sommerfuglenørd, der tog den lange tur hjem igen uden at have mødt en eneste Hedepletvinge...
Allerede hjemme igen klokken 15.00, besluttede jeg at tage til
Pølmose og sunde mig lidt igen over den triste tur til Nordjylland. Og det var fiseme en go' ide:
Min jagt på en lille ugle,
Protodeltote pygarga udviklede sig til et helt fantastisk eventyr. Efter et par foto's af den lille ugle, trængte jeg til lidt at drikke i det varme vejr. I samme øjeblik får jeg øje på en fantastisk flot nyklækket hun af Natpåfugleøje, Saturnia pavonia. Var jeg ikke stoppet op for at fotografere uglen og derefter taget mig en "drink", ville jeg være gået lige forbi dette smukke dyr. En gang imellem HAR man da lov at være heldig.
En
Båndet Tandbuk, Rhagium bifasciatum  blev det også til i mosen.
Endnu en dejlig lun aften med følgende nye arter på lyset:
Måneplet, Phalera bucephala - Takmåler, Odontopera bidentata - Kurvblomst-ugle, Hada plebeja - Egetandspinder, Peridea anceps og Apamea crenata.

Lille Natpåfugleøje, Saturnia pavonia

Egetandspinder, Peridea anceps

Takmåler, Odontopera bidentata

Båndet Tandbuk, Rhagium bifasciatum

Måneplet, Phalera bucephala

28. maj - Kvie Sø, Ansager.
Endnu engang var jeg heldig. Efter endt fotografering af en af nattens fangster, fik jeg øje på en flot flot Lindesværmer, Mimas tilliae. Sidste år var jeg også heldig at finde denne lidt sjældne natsværmer på nøjagtig samme træ. Mon ikke den yngler her i området?
Senere tog jeg en lille tur til Kvie Sø på denne omgangs sidste rigtig varme dag, og det gav et par Aurora-hanner og årets første
Brunlig Perlemorsommerfugl, Boloria selene.

Lindesværmer, Mimas tilliae

Juni

08. juni - Puglund Fiskesø, Ansager.
Efter en længere periode med ustadigt og koldt vejr, tog jeg til Puglund Fiskesø lige før solnedgang. Det gav lidt video af Almindelig Blåfugl, Polyommatus icarus og til min store glæde også lidt video af en frisk klækket Okkergul Pletvinge, Melitaea cinxia. Det var den, jeg fandt et par larver af i sidste måned, så jeg havde et lille håb om at se den her... og det lykkedes...
I aften blev det så også endelig muligt at stille lyset op igen og her er de nye arter, som jeg observerede:
Nøgle-Landmand, Agrotis clavis - Junispinder, Drymonia dodonaea - Konvalrodæder, Korscheltellus lupulinus - Bynkedværgmåler,  Eupithecia succenturiata og  Plettet Tigerspinder, Spilosoma lubricipeda.

Rundbælg, Anthyllis vulnearia

Okkergul Pletvinge, Melitaea cinxia

Horse-Tidsel, Cirsium vulgare

Et par billeder fra 12./13. juni - Ellebæk Mose, Puglund Fiskesø

Okkergul Pletvinge, Melitaea cinxia

Blodplet, Tyria jacobaea

Sortrandet Måler, Lomaspilis marginata

Dagpragtstjerne, Silene dioica

20. juni - Kvie Sø, Ansager.
Et par timer ved Kvie sø gav flg. arter: ca. 20 Brunlig Perlemorsommerfugl, Boloria selene - Årets første Græsrandøje, Maniola jurtina - 5 Grøn Køllesværmer, Adscita statices.
Endvidere den sjove Gul Vedrovflue, Laphria flava, som havde fanget en Gåsebille.
På den lune og vindstille aften kom der rigtig gang i de store natsommerfugle. Listen af arter er her:
Ligustersværmer, Sphinx ligustri - Dueurtsværmer, Deilephila elpenor - Bøgespinder, Stauropus fagi - Humleæder, Hepialus humuli - Almindelig Tigerspinder, Spilosoma lubricipeda - Gul Tigerspinder, Spilosoma lutea - Hvid Tigerspinder, Spilosoma urticae - Måneplet, Phalera bucephala - Drømme-mus, Caradrina morpheus - Gul Græsugle, Charanyca trigrammica - Komma-Græsugle, Leucania comma - Udråbstegnugle, Agrotis exclamationis og Snehare, Acronicta leporina.

Gul Vedrovflue, Laphria flava

Grøn Køllesværmer, Adscites statices

Humlerodæder, Hepialus humuli

Ligustersværmer, Sphinx ligustri

Bøgespinder, Stauropus fagi

Dueurtsværmer, Deilephila elpenor

28. juni - Nørholm Hede og Eng
Græsrandøjet, Maniola jurtina, er en af Danmarks almindeligste sommerfugle, men den er absolut ikke Danmarks letteste sommerfugl af filme. Det lykkedes endelig i dag at få nogle gode videoskud af denne "umulige" fugl. Desuden så jeg Stor Bredpande, Ochlodes sylvanus - Okkergul Randøje, Coenonympha pamphilus - Lyngmåler, Ematurga atomaria - Okkergul bladmåler, Camptogramma lineata og Birkepletmåler, Macaria notata.

Lyngmåler, Ematurga atomaria

30. juni - Ansager.
Forventningerne til denne aften havde jeg nok skruet lidt for højt op. Med over 16 grader og vindstille ved midnatstid, burde det have givet mange flere dyr, men klar himmel og måneskin spændte vist ben for det helt store. Det gav dog nogle nye arter. Her er hele listen over, hvad der kom på denne sidste juni-aften: Skygge-Mus, Hoplodrina octagenaria - Ærteugle, Ceramica pisi - Spåugle, Graphigora augur - Okkergul Bladmåler, Camptogramma bilineata - Rodugle, Apamea monoglypha - Hundegræsugle, Oligia strigilis - Lille Stikkelsbærmåler, Macaria wauaria - Måneplet, Phalera Bucephala - Birkemåler, Biston betularia.

Måneplet, Phalera bucephala

Okkergul Bladmåler, Camptogramma bilineata

Græsrandøje, Maniola jurtina

04. juli - Ellebæk Mose.
En dejlig varm sommerdag gav årets første Engrandøje, Aphantopus hyperantus. Der var mange af både dem og Græsrandøje, Maniola jurtina. En enkelt Nældens Takvinge, Aglais urticae blev det også til. Af natsommerfugle var der flg.: Brun Kløverugle, Euclidia glyphica - Okkergul Bladmåler, Camptogramma bilineata - Næbugle, Hypena probosidalis.

05. juli - Nørholm Hede og Eng, Ansager.
Et sent eftermiddagsbesøg til Nørholm resulterede i det første glimt af et par køllesværmere, som jeg ikke har set siden 80'erne. Det lykkedes desværre ikke at få noget billede af dem, og således heller ikke nogen sikker identifikation af arten. De ville simpelthen ikke sætte sig. Samtidig mener jeg også at have set et enkelt eksemplar af Foranderlig Blåfugl, men uden at kunne dokumentere det. Øvrige arter den dag: Græsrandøje, Maniola jurtina - Engrandøje, Aphantopus hyperantus - Okkergul Randøje, Coenonympha pamphilus - Stor Bredpande, Ochlodes sylvanus og Grøn Køllesværmer, Adscita statices.
På en lun sommeraften kom der følgende nye arter til lyset:
Det hvide L, Arctornis l-nigrum - Brunplettet Lundmåler, Hemithea aestivaria - Krageklougle, Pyrrhia umbra - Nåleskovsmåler, Hylaea fasciaria og Pileurtugle, Melanchra persicariae.

Pileurtugle, Melanchra persicariae

Brunplettet Lundmåler, Hemithea aestivaria

Nåleskovsmåler,  Hylaea fasciaria

Foranderlig Blåfugl,  Plebejus idas

13. juli - Nørholm Hede og Eng.
Det utroligt dårlige vejr gør det svært at være sommerfuglenørd i øjeblikket. En lille opklaring i vejret sendte mig til Nørholm igen, i håb om at få køllesværmeren inden for skudvidde denne gang, men den var der ikke. I stedet gav det så en enkelt Dukatsommerfugl, Lycaena virgaureae - årets første. Også årets første sikre observation af Foranderlig Blåfugl, Plebejus idas. Fik et par gode videoskud af den.

18. juli - Ansager.
Så lykkedes det endelig at lyse en hel aften i tørvejr, og med en god temperatur. Det gav følgende arter: Brunplettet Lundmåler, Hemithea aestivaria - Grøn Birkemåler, Geometra papilionaria - Gåsefod-Bladmåler, Pelurga comitata - Vatret Bladmåler, Hydriomena furcata - Pileurtugle, Melanchra persicariae, og både hun og han af Græsspinder, Euthrix potatoria

Græsspinder,  Eutrix potatoria

Grøn Birkemåler , Geometra papilionaria

23. juli - Pølmose, Ansager.
Så kan jeg også notere Dukatsommerfugl, Lycaena virgaureae, fra denne biotop.
I dag så jeg så også for første gang nogensinde et par
Traner, Grus grus. Min ven Jesper havde godt nok fortalt, at der var set traner her. Det lykkedes mig at komme meget tæt på dem og jeg fik jeg fik en god lille video.
På trods en varm dag, kom der ikke det helt store til lyset denne aften, og det skyldes måske det klare vejr. Jeg fik dog følgende nye arter:
Poppelsværmer, Laothoe populi - Græsugle, Cerapteryx graminis og Grøn Bladmåler, Colostygia pectinataria.

Poppelsværmer , Laothoe populi

Poppelsværmer , Laothoe populi

24. juli - Nørholm Hede, Ansager.Denne dag skulle gå hen og blive en helt speciel dag. Vejret var rigtig godt, og jeg forventede at finde mange gode sommerfuglearter på min tur ad stien på Nørholm Hede, ned til engen. Sjovt nok var der næsten ingen sommerfugle, og jeg følte mig faktisk lidt snydt. Well, hvis ikke der er sommerfugle, må man jo bare fotografere det, som kommer indenfor rækkevidde. Og ja... på turen tilbage satte der sig den flotteste grønne guldsmed lige ved siden af mig. Frem med foto og video udstyr.

Indslaget i TV-Syd, samt egne optagelser

Jeg kom hjem og fik den lagt på F&N til identifikation... hey hey, så brød helvede løs... Det viste sig at være den sjældne Grøn Kølleguldsmed, Ophiogomphus cecilia, som ikke skulle være set ved  Varde Å siden 1943... Okayyy?!...
Freelance videomanden Bo Skelmose henvendte sig til mig, og spurgte om jeg var interesseret i at stille op til en lille videooptagelse for TV-Syd dagen efter... Øhhhh, joooh... det kunne da godt være.
Dagen efter mødtes vi så på
Nørholm Hede. Inklusive pæn lang ventetid på reporteren fra TV-Syd, holdt Bo og jeg ud i næsten 4 timer i den stegende hede. Klippet, som blev vist samme aften i TV-Syd varede blot få sekunder, men farmand her kom sgu' i fjerneren... hehe...
Mens Bo og jeg ventede på reporteren, så vi 4
Traner, Grus grus, vistnok en lille familie på 2 voksne og 2 unger. Min første observation af traner på heden.


        

August

12. august - Krarup Lund
Nu tør jeg godt fastslå, at Nældesommerfugl, Araschnia levana, for alvor har etableret sig i dette område. Jeg så i alt en 10-12 stykker på denne tur, og det lykkedes mig sågar at få både video og foto af en æglæggende sommerfugl.  Derudover var alle de 3 kålsommerfugle-arter til stede, samt en enkelt Skovblåfugl, Celastrina argiolus og Admiral, Vanessa atalanta

Nældesommerfugl , Araschnia levana

Nældesommerfugl , Araschnia levana - Æglægning

Flere billeder fra perioden 03.-12. august - Krarup Lund, Assenbæk Plantage..

Kaprifolium , Lonicera caprifolium

Admiral , Vanessa atalanta

Skovblåfugl , Celastrina argiolus

Grønåret Kålsommerfugl , Pieris napi

Firebåndet Blomsterbuk , Leptura quadrifasciata

Efterårs-mosaikguldsmed ,Aeshna mixta

Sort Hedelibel ,Sympetrum danae

Skovblåfugl , Celastrina argiolus

13. august - Ansager Krat.
Nu har vi lige fået konstateret at Nældesommerfuglen er "flyttet ind", og hvad sker der så?.... Joh, så dukker
Skovrandøje, Pararge aegeria sørme osse op: Et eksemplar set i "Krattet". Og ikke nok med det. Ved en grus-parkeringsplads nær slagteriet, vokser der bl.a. tidsel, engbrandbæger, rødkløver, stedmoder og rejnfan, og på dette lille område fandt jeg igen Nældesommerfugl, Araschnia levana. Den fløj der sammen med: Lille Ildfugl, Lycaena phlaeas - Rødplettet Blåfugl, Aricia agestis - Nældens Takvinge, Aglais urticae - Dagpåfugleøje, Aglais io og Stor Kålsommerfugl, Pieris brassicae.

Skovrandøje, Pararge aegeria

14. august - Puglund Fiskesø.
Mere Nældesommerfugl. Et eksemplar set ved søen, og endnu en på en mark med bl.a. tidsler på vejen hen til Puglund Fiskesø. På disse var der i øvrigt også mange Dagpåfugleøjer, et par Nældens Takvinger og Citronsommerfugle. Ved søen så jeg også Lille Ildfugl og en hun af Dukatsommerfuglen.

15. august - Krarup Lund.
Endnu en observation af Skovrandøje, Pararge aegeria. Denne gang i Krarup Lund.

17. august - Assenbæk Plantage, Hessel.
I dag besøgte jeg to af Jesper's yndlingslokaliteter: Brakmarken/lysningen i Assenbæk Plantage og en ca. 2000 m² stor trekantet lucernemark i Hessel, ejet af øko-bonden Vagn. Jesper har en aftale med ham om, at lucernemarken først høstes, når den er afblomstret.
På brakmarken fandt vi
Almindelig Blåfugl, Polyommatus icarus og Lille Ildfugl, Lycaena phlaeas, og i Hessel fandt vi Rødplettet Blåfugl, Aricia agestis og en enkelt Nældesommerfugl, Araschnia levana på den lille mark med lucerne.

Lille Ildfugl, Lycaena phlaeas

Almindelig Blåfugl, Polyommatus icarus

19. august - Nørholm Skov.
YES... mit tredje fund af Skovrandøje, Pararge aegeria indenfor blot en uge !!! Denne gang i Nørholm Skov på stien, der starter ved godset og parkeringspladsen. Er det mon et tegn på, at også denne sommerfugl er ved at gøre sit indtog i Vestjylland?

Skovrandøje, Pararge aegeria

28. august - Ansager.
Det har virkelig været nogle sløve august-aftener, hvad angår natsværmere, på trods af næsten tropiske temperaturer om natten. Jeg har derfor ikke været særlig aktiv, for det er da godt nok nedslående at sidde oppe den halve nat uden nævneværdige resultater. Denne aften skulle det så lige prøves igen, og der var da også lidt mere liv end tidligere. Det gav følgende arter: Stor Penselspinder, Pheosia tremula - Hvidrandet Jordugle, Ochropleura plecta - Gulsot-Septemberugle, Xanthia icteritia og Pyramideuglen, Amphipyra pyramidea, som der var klart flest af.

September

04. september - Nørholm Hede.
Admiral, Nældens Takvinge, Almindelig Blåfugl, Grønåret Kålsommerfugl og en Gammaugle.
Det skulle så vise sig at blive de sidste sommerfugle-observationer for i år. Efterårsvejret satte tidligt ind.

Gammaugle, Autographa gamma

Svirreflue sp.

Almindelig Blåfugl, Polyommatus icarus

27. september - Pølmose.
En sidste tur for i år i det grønne, gik til Pølmose, og lidt liv var der da stadigvæk, bl.a. Korsedderkop, Araneus diadematus og Stor Hedelibel, Sympetrum striolatum.
Så kom med en tur rundt om mosen. På med gummirøjserne, for der er vådt på denne tid af året...

STATUS over året 2012.
Året 2012 blev et år uden job. Jeg har således haft rig mulighed for at gå på opdagelse i den lokale natur, og takket været Jesper fra Hodde, også fundet nye lokaliteter, hvor han ynder at komme.
Som helhed har det været et godt år for mig. Jeg genfandt de nytilkomne arter som
Nældesommerfuglen og den Rødplettede Blåfugl, og så kom der også en, for mig, helt ny art til, nemlig Skovrandøje. Hele 3 observationer blev det til på en uge. Desværre lykkedes det mig ikke at genfinde de arter, der i 70'erne og 80'erne fandtes på min gamle lokalitet Ellebæk Mose, og i forhold til 2011 var det meget sløjt med dagsommerfugle på den braklagte mark, der grænser op til mosen. Det skyldes til dels at ejeren slog græsset i starten af juli, samt at især takvingerne synes at have været meget fåtallige år.
Hedepletvingen snød mig også i år. Trods 2 besøg i det nordjyske, fik jeg ikke taget nye videooptagelser af sommerfuglen. Til gengæld fik jeg "smalfilmet" lidt Violetrandet Ildfugl, dog kun hannen.
Foruden Jesper fra Hodde, mødte jeg også Bo Skelmose, som fik optaget en video af Nældesommerfuglen på en af de nye lokaliteter: Krarup Lund v/Hodde. Det var også Bo, der kontaktede mig, da jeg fandt den famøse
Grønne Kølleguldsmed på Nørholm Hede. Sidst på sæsonen kontaktede jeg så også Anders fra Varde, som jeg kender tilbage fra min samlertid, og vi fik udvekslet nogle gode minder og erfaringer, som vi begge kan drage nytte af fremover.
Vi ses i 2013.

Fotodagbogen 2012
bottom of page