top of page
Søg
  • Forfatters billedeHugo Lindhard Nissen

Naturoplevelser Januar 2018

Så er vi kommet godt i gang med det nye år, og som sædvanlig er der planlagt nogle spændende ture. Det største bliver en tur til Sverige. Jeg var der med familien i 2010, hvor vi lejede en lille "stuga" i det allersydligste Småland, 10 km nord for Osby. Denne gang synes det at blive svært at få "lokket" familien med igen... de er jo blevet afhængige af det "uundværlige" internet... så jeg må selv af sted, måske med en ven eller to. Det ligger ikke fast endnu. Turens mål er (igen) Apollo, som jeg jo missede sidste år pga. vejret, Svalehale, Poppelsommerfugl og Mosehøsommerfugl. I løbet af foråret vil jeg kontakte et par svenske naturinteresserede, som jeg håber vil være behjælpelige med lokaliteter, hvor sommerfuglene kan findes. Apollo skal jeg til Loftahammar efter, og der kan jeg sikkert også finde Svalehalen og Poppelsommerfuglen. Mosehøsommerfugl synes at være sikker i Vaggaryd, hvor den er meldt i antal af én af de personer, som jeg vil tage kontakt til.

Planlagt er også en tur til Nordjylland igen, endnu engang er det Hedepletvingen, der trækker. Og igen drejer det sig om lokaliteten Overklitten Sø, Tranum, hvor den jo fløj i 100'vis sidst jeg var der. Under overvejelse er også en tur efter larven en gang i april/maj.

20. januar - Nørholm Skov

Godt nok er det vinter, men jeg trængte sgu' lige til at komme ud og lufte kameraet og mig selv.... Resultatet blev en lille film om stemningen derude lige nu, i Nørholm Skov.31. januar - Ansager

Så nåede vi igennem årets første måned. Bortset fra en kortere periode med frost både dag og nat i starten af måneden, har det været en forholdsvis mild januar. Jeg personlig håber jo på, at det milde vejr fortsætter, men det er jo nok for meget at håbe på...


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

03. februar - Ansager Hvor er Dompap'en dog en fascinerende flot fugl, især hannen med dens rosarøde brystfjer. I dag satte jeg "ny rekord" i antal... hele 4 hanner og 2 hunner indtog mit foderbræt på

bottom of page