top of page

Snerresværmer - Hyles galii                                              

MINE OPLEVELSER:

Snerresværmeren skulle vise sig at blive én af de sidste "fangster", som blev sat på nål. En samler i Skave, øst for Holstebro havde fundet nogle larver i en nærliggende plantage på planten Gederams. Det var i august 1986. Jeg startede Mascot'en og sammen med min kammerat Tonny tog vi turen derop og fik slæbt en 8-10 larver med hjem til klækning.

At vi så nok kunne ha' sparet os den lange tur, er en helt anden historie, for siden da har jeg truffet den iøjnefaldende larve på 3 forskellige lokaliteter her i nærområdet: Nørholm Hede 2016, Haldrup Plantage v/Ansager 2017 og senest på det lille ruderat/hustomt (tidligere Mølby Kro) i 2018, hvorfra video'en stammer.
Den voksne sommerfugl har jeg kun mødt en enkelt gang, og det var på Nørholm hede i strålende solskin og 25°, så den flyver altså også om dagen.

Den flyver i to generationer, i maj-juni og igen i august-september. Larven træffes fra juli til september på Gederams og Snerre. Jeg har sjovt nok kun set den på Gederams, hvor den ofte "deler bolig" med Dueurtsværmeren. Overvintrer som puppe.

galii.jpg
ufordel.aspx.jfif

Udbredelse i Danmark:                     Kilde: Fugle og Natur
Snerresværmeren er fundet i alle landsdele. Jeg vil betegne den som almindelig, i hvert fald heromkring.

galii6_pe.jpg
galii5_pe.jpg
galii1_pe.jpg
galii4_pe.jpg
galii2_pe.jpg
galii8_pe.jpg
galii9_pe.jpg
galii10_pe.jpg
bottom of page