top of page
Larven og dens foderplanter:

Admiral - Vanessa atalanta                                                                                                

MINE OPLEVELSER:
Denne flotte sommerfugl kommer hvert år flyvende til os fra Sydeuropa og Nordafrika. Nogle år i stort tal, som f.eks. i 2017, i andre år kun fåtallig. I juli-august kan man så finde larverne af "indvandrerne" og i sensommeren ser man ofte den voksne sommerfugl på havens sommerfuglebuske og nedfaldsfrugt. Den kan nemlig godt lide den søde, gærede saft, og kan sågar ende med at få en ordentlig "bøhmand" på. Er man heldig, og befinder sig de rigtige steder, kan man i september/oktober opleve dem trække i store mængde tilbage mod syd. I milde vintre lykkes det for nogle individer at overvintre i Danmark. Så møder man dem af og til på solrige, lune vinterdage (den lyserøde markering på listen nedenfor).

Levevis:

Admiralen møder man overalt. Den har ikke som sådan nogle foretrukne lokaliteter. Det skulle da lige være havens sommerfuglebuske, som man ser dem på, så godt som hvert år.
Som mere eller mindre allerede beskrevet ovenfor, så hører den til migrerende sommerfugle, som kommer på besøg sydfra om foråret, danner en hjemmehørende sommergeneration, som så drager sydpå igen i løbet af efteråret, men jo så lige med den undtagelse, at nogle individer forsøger lykken med at overvintre, hvilket ser ud til at lykkes oftere og oftere, p.g.a. de klimatiske forandringer.
Larven lever enkeltvis i sammenspundne blade på Brændenælde. De er forholdsvis lette at "spotte", hvis man lader øjnene glide stille og roligt hen over en gruppe nælder.

Flugten er kraftig og hurtig. 

Admiralen er meget let at fotografere. Man kan bogstaveligt stikke objektivet helt op i snuden af den, når den ivrigt suger nektar af sommerfuglebuskene.

Udbredelse i Danmark:                                                          Kilde: Fugle og Natur.

Admiral er truffet over hele landet.

Hvornår kan man finde larven og den voksne sommerfugl?

Hvad kaldes Admiral i andre lande?

Red Admiral

Admiral

Amiral

Admiral

Atalanta

Vulcain

Numerada

La Vulcano

Rusalka Admiral

Og det skrev Torben W. Langer i sin bog om
Skandinaviens Dagsommerfugle i 1970:

"Overalt op til 64°. Kendt fra Færøerne og 1 eksemplar fra Grønland (1967)."

Underside
bottom of page